Dezvoltare personala si constientizare

Scenariu de cabinet:
“Ea: mie totul mi-e clar mai puțin un cuvânt: “Tata”. Ce caută cartonul asta la întrebarea “ce-mi blochează relația?!”

Eu: (ridic o sprânceană).
Ea: Niciunul nu-i ca tata! Tata este minunat. Mi-ar plăcea ca ei sa fie ca EL. Oh!…eu vreau ca el sa fie tata. Dar el nu este. Îmi formez mereu așteptarea asta in parteneri dorind de fapt sa îl gaseac pe tata in ei.
Eu: Spunând acestea, tu ce cauți de fapt in partener?
Ea: un tata.
Eu: și ei ce atitudine adopta?
Ea: de copil…iar eu preiau rolul tatei/ mamei pentru ei.
Eu: și cum anume e tata pentru tine? Ce cauți de fapt in relație?
(meditează și răspunde-ți tu in funcție de rolul jucat. )”
     P.S. Se întâmpla ca alegerile noastre parteneriale sa fie in funcție de modelul parental, modelul persoanei de atașament. Fie alegem ca iubitul/ iubita sa fie total opus modelului din familie, fie asemanator.

E un lung proces de conștientizare a tiparelor pe care le repetam zilnic, proces care odata sesizat, dezbătut, “despachetat”, resemnificat și integrat, ne duce pe noi ca oameni la un alt nivel al dezvoltării personale.
Dezvoltarea doare. După ce sesizezi cauza unui conflict interior puternic, parca totul in tine ia foc, tu te predai vulnerabilității, plângi și constați ca ești viu. Apoi pace și seninătate. E atât de liniște in suflet ca marea după o furtuna. O liniște care te împlinește și te face sa mergi mai departe.
Nu-ți fie frica sa fii. Sa fii vulnerabil, sa recunosti ca uneori, pe undeva “te doare”. Puneți mai des întrebările “cu ce rezonează asta in mine?// Ce mă irita cu adevărat la situația x? Care este nevoia mea din spatele agresivității pe care o afișez?”
Închide ochii și amintește-ți un moment de fericire suprema trăit. Ești viu și plin de viață. Știi? Tu poți sa ajungi mereu sa ai aceasta stare și sa te simți viu, dar mai întâi trebuie sa fii prezent, in contact cu tine și emotiile tale…iar asta o faci prin conștientizare și dezvoltare personală.
🌱💋🧘🏽‍♀️💃
Sa îți exprimi nevoile, dorințele, sa înveți sa ceri ajutor și ce-ți doresti. Sunt oameni in jurul tău care te iubesc sincer și te susțin. Vreau sa mai vorbim. Nu scapi de mine 😉 Te ascult și te ajut sa îți conștientizezi viața și sa te dezvolți. Ai grija de tine și crești frumos!
E o energie buna de scris obiective. Ce vrei acum are potențial de creștere și dezvoltare.
    Ia o foaie și un pix și scrie pe toate planurile tale ce îți doresti sa se rezolve, sa se întâmple. Nu fi timid(a) Ești tu cu pixul in mână pregătit(ă) sa-ți scrii propria poveste, propriul scenariu. Fa-l de Holywood! Scrie tot ce vrei ! Nu contează cât de măreț sau nerealist pare acum. Scrie. Foaia asta magica semnează-o și păstrează-o undeva bine. ☯ Ai să dai peste ea la momentul oportun și mirat vei fi când multe s-au așezat sau schimbat în viața ta.

Ah, te gândești ce vor spune ceilalți dacă te arați așa cum ești? Sunt mai multe variante:
  1. Vor fi invidioși ca tu ai puterea sa te arați cum ești, vulnerabila, în timp ce ei încă se consuma a crea o imagine.
  2. Te vor înțelege, accepta și iubi mai mult.
  3. Vor pleca, iar tu vei înțelege ca nu se potriveau oricum in puzzle-ul vieții tale.
Mie îmi place sa ascult și nu judec. Da, eu sunt psiholog. Dar atitudinea de a fi prezent și autentic in viața ta, o poți adopta și tu in relațiile tale si cu tine insuti.
Te provoc! Încearcă astăzi doar sa fii. Sa te arați pe tine. Știu ca ești un om frumos. Depinde de tine și strategiile tale învățate in toți anii cum ascunzi omul adevărat: prin furie, agresivitate, negare sau alte măști. Azi ieși din scena asta de teatru pe care ai obosit sa o joci și fii simplu!
Te îmbrățișez tare,
Psiholog

🆎psiholog, psihoterapeut

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.